The Mute

Background

Manusforfatter og skuespiller Christian Eriksen og komponist Janove Ottesen fikk i 2015 en stor utfordring og invitasjon av Gaute Aadnesen og Stavanger Symfoniorkester: Lag en 70 minutter lang symfonisk stumforestilling.

Eriksen og Ottesen jobbet lenge tett sammen og utvekslet tanker og idéer om manus og musikk og samkjøringen av dette. Det ble flere år med prøving, feiling, endring og justeringer.

Etter fire år ble The Mute: A silent love story resultatet.

Eriksen, Ottesen og SSO fikk så med seg et stjernelag: Musikkarrangør Gisle Kverndokk, Nina Ellen Ødegård i den kvinnelige hovedrollen, scenograf og delt regi Arne Nøst, animatør Reidar Richardsen og dirigent Nick Davies. 

The Mute hadde premiere i Stavanger Konserthus i 2019 til glitrende kritikker og spilte syv utsolgte forestillinger. Samme år vant den Heddaprisen for både «Årets forestilling» og for «Beste scenografi, kostymedesign og maskering».  
I juryens begrunnelse het det at forestillingen «utmerket seg ved stor originalitet og godt spill, ved å utnytte scenerommet på en særegen måte, ved en helt spesiell scenografi, virkningsfull lyssetting, en svært gjennomtenkt bruk av video og en musikk som står perfekt til forestillingens tematikk og visuelle stil.»

Beste scenografi, kostymedesign og maskering

The Mute vant også Subjektprisen 2019 for «Årets scenekunst».

7. juni 2020 skulle forestillingen spilles på Den Norske Opera i Oslo, denne er nå flyttet til 20 juni 2021.