The Mute

The Show

The Mute er et symfonisk teaterstykke framført uten ord og er skrevet av Christian Eriksen og Janove Ottesen.

Forestillingen er en kjærlighetshistorie mellom en kvinne og en mann fortalt i tilbakeblikk fra de to som gamle. Det vises små utdrag som i sum gir publikum essensen av et levd samliv, med lengsler, minner, sårbarhet, forelskelse og håp.
At fortellingen stadig vender tilbake til hovedpersonene som gamle, gjør at helheten også bærer med seg vemodet av forgjengelighetens slør.

Forestillingen fortelles med stumfilmens virkemidler, ordløst skuespill, skreddersydd ekspressiv musikk, raffinert scenografi, effektivt lysdesign og video, karaktersterke kostymer og innstudert og koreografert kroppsspråk. 

Christian Eriksen har skrevet manuset til The Mute:

- Å skrive manus til et stykke uten replikker innebar for meg at tydeligheten måtte ligge i enkelheten i situasjonene. Fremdriften i fortellingen ble lagt i det formmessige og konseptuelle. Dette var en utfordring som åpnet et helt nytt rom for meg. Når språket, som kanskje er den mest effektive kommunikasjonsformen vi har, tas bort må dette tomrommet fylles med noe. Uten ordenes presisjon inviteres publikum til å legge mer til selv og drømme seg bort; inn i situasjonen, inn i musikken og inn i fantasien.